Стиви Уондър и Арета Франклин пеят за Уитни 17.02 | 12:05

Бившият ѝ съпруг, Боби Браун, също е получил покана да присъства на погребението

От Олга Андреева

На частното погребение на певицата Уитни Хюстън в събота, ще пеят кръстницата ѝ Арета Франклин, Стиви Уондър и Алиша Кийс, съобщи Coventry Telegraph.

Много знаменитости са били поканени да присъстват на церемонията в баптистката църква в Нюарк, Ню Джърси, сред които актьорът Кевин Костнър, партнирал на Уитни в "Бодигард", Опра Уинфри, Бил Косби и певецът Рей Джей, с когото се смята, че Уитни е имала връзка преди да почине.

Говорителката на певицата Кристен Фостър потвърди, че в крайна сметка покана да присъства на погребението е изпратена и на бившия съпруг на Уитни Хюстън, Боби Браун, макар че повечето от членовете на семейството не искат да го виждат, тъй като смятат, че той е виновен за срива на Уитни.

Той не е потвърдил официално дали ще присъства, макар че по-рано изяви желание. Според сайта TMZ.com Браун ще бъде на погребението, но само няколко часа по-късно има планирано участие с групата си New Edition в казино в Кънектикът.

Сайтът съобщи още, че днес, семейството на Уитни, включително дъщеря ѝ Боби Кристина и съвсем тесен кръг от хора ще се простят с нея в погребалната агенция.

Почитатели на певицата, които не са получили покани, няма да могат да присъстват на утрешната погребална церемония, като районът около църквата ще бъде отцепен.

Погребението ще може да се види онлайн на http://livestream.com/aplive.

Водещи