Да имаш билет за полет до Валенсия, а да се събудиш в Киев! Българка го преживя 23.10 | 15:30

Нашата сънародничка Христина Филева се озова в Украйна, вместо Испания

От iNews.bg

Жената попадна в Киев, след като е тръгнала към грешната врата, а персоналът на "Райънеър" не е забелязал, че бордната й карта е за друг полет, съобщава "Дейли Стар Онлайн".

Тя споделя историята в профила си във Фейсбук, като обяснява: "В момента съм в Киев!! Чакам на летището и най-лошото е, че тук няма офис на "Райънеър", така че всичко отнема векове, за да се подреди!"

"Не разбирам как билетът ми беше сканиран и предаден и как дойдох до тук без виза".

Междувременно гаджето на Инка я чака на летището във Валенсия, без да знае какво се е случило.

Нашата сънародничка Христина Филева се озова в Украйна вместо Испания. В тази абсурдна ситуация попадна една българка, живееща в Англия. Жената имала редовен билет за полет от Лондон за Валенсия. Качила се на  самолет а, но се озовала в Киев, разказва NOVA.

30-годишната Филева живее в Англия, решава да посети приятеля си във Валенсия, Испания. Купува си билет, отива на летището в Лондон, но няколко часа по-късно разбира, че не е пристигнала в испанския град, а на другия край на Европа – в Киев, Украйна. Оказва се, че е объркала гейта.

"Летях от летище "Станстед" и мисля, че трябваше да отида до порта 44, а съм се озовала на порта 54".

Тази грешка обаче не била поправена и Инка се качва на борда на  самолет а, след като служителите са сканирали бордната й карта и са я пуснали към полета до Киев.

"Провериха билета ми няколко пъти, дори попитах в  самолет а в колко часа ще пристигна във Валенсия и ми отговориха, че полета е два часа и петнадесет минути."

Тъй като това е полет в ранните часове на сутринта, Инка, която работи като барман, проспива цялото пътуване.

След като билетът й бил проверен, тя и останалите пътници не са били извозени с автобус, а са били качени директно на  самолет а. Христина твърди, че не е чула, когато са съобщавали каква е дестинацията на полета. Имало и съвпадение – мястото, написано в билета на жената, се оказало свободно и в грешния самолет.

Попаднала в безумната ситуация, без да има представа как се е озовала в съвсем друга държава, Инка започва да плаче и отива до информационния пункт, за да помоли за помощ.

На информационното бюро дори не могат да разберат как се е озовала там и й искат билета за Киев. Тя продължила да им показва билета за Валенсия, без някой да разбере как се е случило всичко това.

Христина разказва, че никой на летището в Киев не разбирал английски и комуникацията била много трудна. Въпреки това успели да помогнат.

"Отне доста време, докато разберат какво се случва, защото беше необяснимо как е възможно. Просто на никой не се е случвало и специално в това летище казаха, че досега са нямали такъв случай. Аз, когато пристигнах в Киев, си прекарах целия ден на летището, защото чаках да ми организират хотел и да намерят следващия билет за Испания, тъй като няма никакви полети и нямаше за Испания по това време. За другия ден имаха полет до Манчестър и след това от Манчестър до Валенсия. Всичко беше покрито от авиокомпанията", обясни Христина.

Водещи

Най-четени