Магическата формула на щастливия брак 31.01 | 13:43

Смислени разговори два пъти седмично са част от триковете

От Олга Андреева

Две почивки на година, смислени разговори два пъти седмично и 11 прегръдки на 14 дни – това е само част от тайната формула на щастливия брак, към който се стремят всички двойки, решили да се обвържат за цял живот.

Проучване сред 2000 щастливо женени двойки, цитирано от в. Telegraph, дава ключовите елементи на успешното съвместно съжителство.

Ако се доверим на тайната на тези успешни брачни двойки, то на отношенията действат много добре поне две почивки заедно в годината, както и хапването в ресторант най-малко три пъти месечно.

Няма да навреди, ако двойката си разменя страстни целувки шест пъти в седмица, прави секс два пъти в седмицата и си казва "Обичам те" до девет пъти на 2 седмици.

И все пак съвсем не е задължително всичко да е цветя и рози – даже поне един спор седмично действа здравословно на отношенията.

Не е нужно и всички емоции да бъдат споделени – полезно е и мъжът, и жената да имат своето време с приятели – на по бира, коктейл или кино.

Една пета от двойките си има интересен трик за щастлив семеен живот – никога не си лягат скарани, а 21% съзнателно игнорират дразнещите навици на партньора и избягват да ги коментират.

Да знаеш кога да се извиниш също е от съществено значение, когато искаш да останеш с партньора си.

Интересни са резултатите, които сочат, че влюбването от пръв поглед съвсем не е гаранция за щастлив брак – напротив, само при 42% от анкетираните случаят е бил такъв, при останалите любовта е дошла по-късно, първо са създали силно приятелство. 

Най-четени