Откриха древни пирамиди в Антарктика 19.06 | 21:00

Дело на човека или природен феномен?

От Микаела Мохарамян

Три древни пирамиди са били открити в Антарктика от американски и европейски учени. Две от тях са намерени на 16 км навътре в острова, докато третата е доста близо до бреговата линия. Започната е експедиция, за да бъде установено дали са дело на природата, или на човека.

Първите сведения за пирамидите се появили миналата година в западната медия. Няколко снимки били публикувани в уеб сайтове с коментари, че странните конструкции може би са доказателство, че леденият континент някога е бил топло място, обитавано от древна цивилизация.

До този момент все още се знае прекалено малко за пирамидите, но екипът, започнал изследванията, продължава работата си.  

Ако проучванията докажат, че откритията не са дело на човешка ръка, това може да доведе до най-голямото преразглеждане на историята, правено някога.

Междувременно са направени още няколко странни и интересни открития. През 2009 г. учени по климата открили частици от цвете прашец, което довежда до предположения, че някога там е имало палми и температурата през лятото е достигала до 21° C.


Водещи

Най-четени