Ратко Младич се е подвизавал като строителен работник 28.05 | 19:19

Взимал е по 13 евро на ден за копаене на дупки по обекти

От Олга Андреева

Заподозреният в геноцид и други военни престъпления бивш военен лидер на босненските сърби Ратко Младич, който беше задържан по-рано тази седмица, е изкарвал прехраната си като майстор в довършителни строителни работи.

В индустриалната зона в град Зренянин Младич, под името Милорад Комадич, е работел срещу дневна надница от около 1300 динара (към 13 евро), съобщава белградският вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Строителни работници, работили с него, твърдят, че Радко е бил мълчалив и затворен в себе си. Студент, пожелал анонимност, споделя, че през юли 2010 г. е работил на строителен обект заедно с Младич, който тогава е копаел дупки.

След като бъде екстрадиран в Хага, най-издирваният в Европа беглец от международното правосъдие, ще бъде настанен в килия в затвора Схевенинген.

Килиите в Схевенинген са с площ около 15 квадратни метра. В тях има легло, работна маса, шкаф за дрехи, етажерки и умивалник. Затворниците имат на разположение телевизор и интернет и могат да ползват личен лаптоп, посочва Танюг.

Водещи