Уникална карта класира най-опасните дестинации (СНИМКА) 18.11 | 16:17

Вижте колко опасно място е България

От iNews.bg

Покрай зачестилите терористични атентати из целия свят, както и неспиращата война в Сирия, съвсем уместен е въпросът къде е най-безопасно. Вероятно всяка една страна може да ни предложи куп исторически и природни забележителности, но определено има такива места, които с удоволствие бихме пропуснали, дори и да имаме възможност да посетим. Не за друго, ами просто пътешествието до там може да ни коства живота.

Така че ако планирате ваканция и искате всичко да мине безпроблемно, поне доколкото е възможно, не е зле да разгледате картата на International SOS.

Според проучването 72% от хората вярват, че пътуванията през следващата година ще са доста по-опасни от тези в настоящата. А основните причини – опасност от различни вируси и потенциалните заплахи от тероризъм. Последните изследвания показват, че най-проблемни са Сирия, Афганистан, Йемен, Либия, Дарфур, Сомалия, Южен Судан, както и Тимбукту и Кидар (региони в Мали). В същото време на другата крайност са Норвегия, Швеция, Финландия, Исландия, Дания, Швейцария и Словения – най-безопасните територии.

България е някъде по средата на класацията. На картата е отбелязана с жълт цвят, което означава среден риск. Компания ни правят всички балкански държави, освен Косово, която попада в категорията "Висок риск", и Гърция, която е отбелязана като безопасна.

1808674

Водещи