Учени твърдят, че българите сме сред нациите, които най-трудно изпадаме в паника 12.05 | 11:15

Българите са сред нациите с най-ниска степен на паническо притеснение. Повечето от хората у нас се надяват, че цялата тази ситуация ще трае общо 3-4 месеца. Българите обаче са по-притеснени какви ще са икономическите последици

От iNews.bg

Българите са сред нациите с най-ниска степен на паническо притеснение. Повечето от хората у нас се надяват, че цялата тази ситуация ще трае общо 3-4 месеца. Българите обаче са по-притеснени какви ще са икономическите последици.

Така пред БНР Марчела Абрашева, социолог, обобщи резултатите от проучване на Kantar TNS.

Абрашева е регионален директор на световната социологическа група, която от края на март - на всеки две седмици, провежда мониторинг в над 50 страни и по стандартни въпроси се опитва да хване пулса на настроенията по няколко теми.

По думите й колкото повече хората виждат знаци, че нормалността се възстановява, толкова повече се засилва усещането, че това ще бъде кратко и поражда желание за бързо възстановяване.

В предаването "Преди всички" Абрашева допълни: "Икономиката – това сме всички ние... Как да се научим да живеем в този нов етап е единият от факторите, наред с помощите и мерките, които ще задвижат икономиката. Въпрос не само на взаимодействие на държава и бизнес, но и на всички нас".

Водещи

Най-четени