Да преборим дъжда с усмивка и добро настроение! 17.09 | 07:05

Валежите ще са в процес на спиране, ще са по-слаби и на по-малко места

От Теодора Кокаланова

Валежите ще са в процес на спиране, ще са по-слаби и на по-малко места. Ще има и временни разкъсвания на облачността. Привечер над югоизточните райони от страната ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и през нощта срещу четвъртък там ще има интензивни валежи. Ще духа слаб, в източните райони от страната – до умерен североизточен вятър. Максималните температури, в повечето места, ще са между 18 и 23 градуса. В София – около 17.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко над средното за месеца, предаде НИМХ. Над планините ще бъде облачно, преди обяд - все още с валежи, но в процес на отслабване и спиране. В ранните сутрешни часове по високите части на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра – около 7.

Над Черноморието ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността над северното крайбрежие. Привечер над южното крайбрежие ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и през нощта там ще има интензивни валежи. Очакват се значителни количества. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 22 градуса. Вълнението на морето ще е 3–4 бала. Температурата на морската вода ще достигне 25 градуса.

Водещи

Най-четени