Слънце в мечтите ни - навън е само за плувци 16.09 | 07:05

Валежите в Западна и Централна България ще продължат

От Теодора Кокаланова

Валежите в Западна и Централна България ще продължат. По-интензивни ще са в западната половина на страната. През деня над Източна България облачността ще се увеличи и на места и там ще превали. Ще продължи да духа слаб, в Източна България – умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са в широк интервала от 18 в северозападните до 27 градуса в крайните североизточни райони, в София около 19.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца, предаде НИМХ. Над планините ще бъде облачно. Ще има валежи и гръмотевици, по-интензивни в масивите от Западна и Централна България. Вятърът ще се ориентира от изток, по високите части от югоизток и ще е до умерен. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 14, на 2000 метра около 9 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще има краткотрайни превалявания, на повече места по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 23 и 25 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, но вечерта ще се усили до 4 бала.

Водещи

Най-четени