Страната разцепена на две - на места слънцето ще пропука 21.11 | 07:15

Над по-голямата част обаче ще преобладава облачно време, със силен вятър и слаби превалявания

От Теодора Кокаланова

Над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има над Южна България и северозападните райони. Ще се задържи ветровито – с умерен и временно силен северозападен, в Източна България – северен вятър.

Понижението на температурите ще продължи и на отделни места в североизточните райони, Предбалкана и по високите полета е възможно дъждът да се примеси със сняг. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и бъде малко по-високо от средното за ноември, предаде НИМХ. Над планините ще бъде предимно облачно, на места ще превали слаб сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Ще продължи да застудява и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1, на 2000 метра – около минус 5 градуса.

Над Черноморието ще се задържи предимно облачно и на много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен и силен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода достига 14 градуса. Вълнението на морето 2-3 бала.

Водещи

Най-четени