Ангелов: В НС сме натъпкани като сардели! 15.01 | 13:00

Случая с теста на Никола Минчев заприлича на сериала „Дързост и красота”, заяви депутатът от ГЕРБ

От iNews

Това, което се случва в парламента, е безотговорно. Натъпкани сме като сардели, не се спазват никакви правила, депутати не носят маски. Това заяви в предаването "Събуди се” депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов.

"Имаме много по-голяма зала, където има вентилация, по-голямо разстояние един от друг между депутатите, рискът там е много по-малък”, заяви Ангелов.

Относно теста на председателя на НС Никола Минчев, Ангелов каза: "Това започна да прилича на продължение на сериала "Дързост и красота”.

"В първия епизод се каза, че е положителен, във втория се появи втора страница от неговия тест, която породи въпроси. После се появи първа страница от теста му. Последва едно прессъобщение на НС, което отново събуди много въпроси, като коя е тази денонощна лаборатория в болница "Лозенец”. Тя не е денонощна, лабораторията работи по заявка. Този тест е планов. В едно от прессъобщенията се появи и "лекуващ лекар”. Той какво е лекувал? Това означава ли, че председателят на НС е имал симптоми, че се е следял и че вечерта лекарят го е посетил за планов тест?”, попита Ангелов.

"Поведението му е безотговорно, ако това е така и ако е вярно, че е подсмърчал и е пиел чай по време на КСНС”, каза Ангелов. "Подозирам това, че председателят на парламента е имал симптоми преди Консултативния съвет и е отишъл, за да не се проведе срещата със Северна Македония, както беше анонсирана от министър-председателя", каза още Ангелов.

Според Ангелов COVID планът е писан от "хора, които нямат никаква представа от мениджмънт на болни и лечение на пациенти с COVID”. "Да си представим как една реанимация във Велико Търново, която има 8 легла, трябва да приведе болен, тъй като няма място в Русе. Този болен трябва линейка, реаниматор. Това е абсурдно. Опитвали сме се да го правим, не се получава. Този план не може да пази българската нация”, заяви Ангелов.

Водещи

Най-четени