Даниел Митов атакува Радев и избирателите на „Демократична България“ 15.05 | 11:28

Хората кръстиха този кабинет „Шанс за Орешарски 2“, смята той

От iNews

Даниел Митов атакува президента Румен Радев, избирателите на "Демократична България" и очаквано възхвали ГЕРБ по БНТ. Похвали се, че е човек със сериозна биография, която му позволява да говори то този начин:

Няма колебания за това каква е символиката през моето избиране – винаги съм седял в дясно-консервативното пространство. Имам въпрос към десните хора, които гласуваха за ДБ. Те знаеха ли, че ще бъдат заведени при президента Румен Радев? Знаеха ли, че техният глас ще бъде даден на разположение на човека на БСП. Този кабинет до известна степен си е на БСП. Получава се синтез между партии, които са заявявали философски различия. Това създава притеснения. Не се дава на президента роля на конструктор на коалиции. Появяват се сламени хора.  

 

Диалог трябва да има. Надявам се, че при следващите парламентарни избори партиите ще разберат, че демокрация се прави с разум. Илчовски няма нищо общо с ГЕРБ. Той е някакъв опонент. Ами ако лъже?! Каква ерозия има при нас, че при положение, че ГЕРБ е първа политическа сила. Изолацията ще се реши при следващия парламент. хората казват ГЕРБ да управлява. Къде се разпадаме. Всички демонстративно участваха на конгреса онзи ден. Ние знаем къде отиваме и знаем какво правим. Идеята, че ГЕРБ ще си отиде, е заблуда.  ГЕРБ е голямата дясна пария в България. Тя е дълбоко споена. Българската десница трябва да създаде своята устойчивост.

 

Видя се, че цялото крещене на площада е било бутафорно. Когато гледате хора с мегафон на площада ,че не искат да стават политици, а след това са първи на опашката на парламента, стана ясно. Следя служебния кабинет. Веднага виждаме няколко знакови действия-уволнението на главния свидетел срещу съветника на президента Плавен Узунов.

 

Назначи се в МВР основател на партията на Васил Божков. Виждаме знакови, много странни назначения. Ние ще се противопоставим на назначения. Много е екзотичен избора на шефа на НАП. В публичното пространство излезе информация, че той е продал фирма със задължения на подставено лице-вечни длъжници. Това е схема, която е проблемна.

 

И да нямаше изтичане на данни от НАП, те щяха на намелят аргументи за уволнението на шефа на НАП. Например – не дошла на работа. Има попадения – министъра на външните работи. Хората кръстиха този кабинет "Шанс за Орешарски 2".

Водещи

Най-четени