Албанският президент: Никой не може да ме свали преди края на мандата ми 18.02 | 15:38

И с танкове да дойдат, ще получат най-подходящия отговор, казва Илир Мета

От iNews.bg

Албанският президент Илир Мета заяви за телевизия Топ Чанъл, че във "войната" с правителството той е готов за всякакъв сценарий, предаде БГНЕС. Мета каза, че е готов да отвърне с подходящ отговор и предупреди, че никой не може да го отстрани, докато не приключи мандатът му.

"Готов съм за всякакъв сценарий. Дори с танкове да дойдат в президентската резиденция, ще получат най-подходящия отговор. Преди да ме отстранят, аз ще ги отстраня чрез албанския народ. Ясно казвам: готов съм за всякакъв сценарий. Нека продължат и аз ще им отвърна със съответен отговор", предупреди Мета.

Той категорично посочи, че ще защитава конституцията докрай. "Ще защитавам албанската Конституция докрай с ясните си убеждения. Те са отстранени. Те се страхуват от избори. Те приемат закони над законите, защото се страхуват. Те се страхуват от хората и медиите. Те приемат закони, за да ви отнемат думата", каза Мета.

Наскоро той заяви в интервю за Евронюз, че ще продължи да бъде президент до края на мандата си – 24 юли 2022 година.

Този коментар беше във връзка с предложение в парламента бъде освободен и да се потърси становището на Венецианската комисия за неговия указ за отлагане на местните избори на 30 юни 2019 г., което според управляващото мнозинство нарушава Конституцията.

"Не във Венеция, в НАТО нека да търсят тълкуване и мнение. Тази работа е приключена. Ще бъда на поста до 24 юли 2022 г.", каза Мета. 

Водещи

Най-четени