Армани вече прави предпазни облекла, вместо луксозни колекции 29.03 | 16:30

Фабриките в регионите Ломбардия, Емилия-Романя, Венето, Пиемонт и Третино-Алто Адидже ще разпространяват напълно безплатно готовата продукция сред лекари, медицински сестри и санитари в Италия

От iNews.bg

Италианската модна група Armani спира производството на луксозни колекции, за да се фокусира върху изработването на облекла за еднократно ползване, предназначено за медицински работници на първа линия в борбата срещу коронавируса, предаде изданието La Repubblica.

Фабриките в регионите Ломбардия, Емилия-Романя, Венето, Пиемонт и Трентино-Алто Адидже ще разпространяват напълно безплатно готовата продукция сред лекари, медицински сестри и санитари в Италия.

От началото на месеца собственикът на модния гигант, 85-годишният Джорджо Армани, дари общо над 2 млн. евро на лечебни заведения в страната. Офисите на компанията са затворени, а представянето на новата колекция на марката в Седмицата на модата в Милано протече в тесен кръг.

В портфолиото на групата влизат Armani Jeans, Emporio Armani, Giorgio Armani, Armani Casa и други.

Италия продължава да е най-силно засегнатата страна от COVID-19 в Европа, но най-много заразени в света вече регистрира САЩ.

Водещи

Най-четени