Атентат срещу туристически автобус в Кайро 29.12 | 09:20

Взривът е убил двама и ранил 10, пострадали българи няма

От iNews.bg

Двама туристи от Виетнам са загинали, а още 10 са ранени при терористично нападение над автобус близо до пирамидите в Гиза, Кайро. Това съобщи Министерството на вътрешните работи на Египет, предаде БГНЕС. По-рано бе съобщено, че в резултат на експлозията са пострадали двама туристи от Китай.

"В 18:15 ч. местно време самоделно взривно устройство е избухнало в Гиза докато преминавал автобус с 14 виетнамски туристи, причинявайки смъртта на двама и ранявайки 10 туристи, сред които и туристическия гид и водача на автобуса, и двамата с египетско гражданство. Силите на реда са на мястото, обстоятелствата се разследват”, се казва в съобщението, цитирано от РИА Новости.

По данни на българското посолство в Египет пострадали българи при атентата няма.

Според Скай Нюз взривът е станал на фона на затягането на мерките за сигурност на важни места в египетската столица. Египет се бори с джихадистки бунтовници в северния Синайски полуостров, откакто военните свалиха бувшия президент Мохамед Морси през 2013 г. Те са верни на терористичната групировка "Ислямска държава" от 2014 г. и са поели отговорност за редица смъртоносни нападения оттогава. 

Водещи

Най-четени