Бежанци атакуваха полицаи в Германия, има ранени 20.08 | 16:45

Свадата се разигра в немския град Зул

От Мариета Цветкова

В провинция Тюринген ескалира конфликт между бежанци и местната полиция. 50 жители на града се нахвърлили на мъж, защото скъсал страници от корана. Полицаите, които били повикани на мястото също били атакувани, ранените са поне 14.

Това, което каза полицията за случилото се е, че конфликтът избухнал в следствие на действията на мъж, който откъснал страница от корана. В този момент 50 бежанци се нахвърлили на мъжа. Преследваният мъж нахлул в кабинката на местен полицай, където потърсил убежище. По-късно служителите на реда арестували мъжа.

Агресията у бежанците се изляза върху полицията. Около 50 души атакували служителите на реда с камъни и метални щанги.

Много патрулни коли са били потрошени. По време на сблъсъка са ранени 4-ма полицаи и 10 местни жители. Конфликтът се успокоил, едва след 4 часа. Говорителите на полицията отрекоха информацията, която се появи, че е имало атака срещу управлението.

Това не е първият конфликт избухнал заради действията на бежанци. В началото на август отново имаше конфронтации в следствие на липсата на места в бежанските лагери. В лагерите има място за максимално 1200 човека, а броят на настанилите се бил 1800.

 След поредната свада, след която щетите са видими, министърът на миграционната служба Дийтър Лауингер, ще свика пресконференция в четвъртък.



Водещи

Най-четени