Бучковски в София дни след назначаването му за спецпратеник за споровете със Скопие 08.12 | 18:17

Той ще има срещи с Радев, Борисов, Захариева и Каракачанов

От iNews.bg

Специалният пратеник на македонското правителство за разрешаване на споровете между Скопие и София Владо Бучковски утре започва първата си официална визита в българската столица, предаде репортер на БГНЕС.

"По време на визитата си в София ще имам срещи с премиера Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и с министъра на отбраната Красимир Каракачанов”, съобщи пред БГНЕС Владо Бучковски. Той поясни, че в четвъртък ще има среща и с президента Румен Радев. "Идвам по покана на българското правителство. Идвам като Ваш голям приятел и с голяма добра воля”, подчерта още Владо Бучковски. Посещението става по-малко от седмица, след като той бе назначен за специален пратеник на македонското правителство за България.

Университетският професор и бивш председател на СДСМ винаги е подчертавал, че РС Македония няма друга алтернатива освен членството в Европейския съюз. ЕС е нашата стратегическа цел и затова трябва да се борим за началото на преговорите.

57-годишният Владо Бучковски бе министър на отбраната в ширококоалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001. От 1 ноември 2002 до декември 2004 година Бучковски отново влиза в правителството като министър на отбраната. Той бе министър-председател на РСМ от 15 декември 2004 г. до 26 август 2006 г. Той е юрист по образование. 

Водещи

Най-четени