Германски политици зоват Великобритания да остане в ЕС 18.01 | 17:00

Без вашата велика нация този континент нямаше да е същият, пише в писмото им

От iNews.bg

Водещи фигури от германската политика призовават Великобритания да остане в ЕС, съобщава Би Би Си, предаде БГНЕС. В писмо публикувано в списание Таймс и подписано от 31 човека, включително новият лидер на Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер и бившият вратар на Арсенал Йенс Леман. Те се концентрират върху Великобритания след войната, говорейки за следвоенните пъбове и пантомимата, но всъщност самата роля на кралството в този момент е това, заради което те призовават британците да останат в съюза.

"Без вашата велика нация този континент нямаше да е същият”, пише в писмото. Част от другите подписали писмото са изпълнителният директор на Еърбъс – Том Ендерс, както и пънк певеца Компино. Те казват, че без кралството ЕС нямаше да се спряга за общество на "свобода и просперитет.” "След ужасите на Втората световна война, британците не се отказаха”, пишат те. "Приеха Германия обратно като суверенна нация и европейска сила”, се казва още.

Подписалите се под писмото казват, че "уважават избора” на британците, които искат да напуснат ЕС и ако страната иска да напусне "винаги ще има приятели в Германия и Европа.” Но подчертават, че избора не е необратим и "нашата врата винаги ще остане отворена.”

Водещи

Най-четени