Ето как ще изглежда Халифат Ислямска държава и България - част от него 11.08 | 13:58

Джихадистите планират империя от Испания до Китай

От iNews.bg

България, Балканите, почти целия свят. За прицела на джихадистите вече няма достатъчно далечни и невъзможни мишени. Нова карта, с която се е сдобил репортерът на BBC Андрю Хоскен, бе публикувана в книгата му "Империя на страха", информира Daily Record. Картата ясно показва, кои ще са новите цели на "Ислямска държава".

Целите Балкани са оцветени в черно, каквото е и знамето на ислямистите. "Ислямска държава" си поставя за цел да завладее всички територии, които обграждат Черно море. В черно е и целия Магреб, Северна и части от Централна Африка, целия Арабски полуостров и Турция, Афганистан, Пакистан и Иран и Русия.

Всичко това, някой ден, според пъкления план на джихадистите, ще бъде Халифатът – държава, в която основният закон ще бъде Шериата. Ислямска империя, която ще се простира от Испания до Китай. Първите цели, които ще паднат на Балканите – Сърбия, Босна, Хърватия, Черна гора, Албания и Македония.

"Ислямска държава" зове мюсюлманите от тези страни да се присъединят към редиците ѝ и да започнат нападения в региона. Няколко официални заплахи вече получи Македония, където се оказа, че централни скопски джамии са използвани за вербовка на джихадисти.

Водещи

Най-четени