Нападателят от Париж носил символи на „Ислямска държава“ 07.01 | 18:28

Прокуратурата открила у него знаме на терористичната организация и нейни бланки

От iNews.bg

Мъжът, който се опита да нападне полицейски участък в Париж днес, по всяка вероятност е бил най-малкото симпатизант на терористичната групировка "Ислямска държава". Мъжът, който се опита да нахлуе в сградата на управлението на полицията в 18-ти район на френската столица със сатър в ръка и фалшива бомба крещейки "Аллах акбар", когото органите на реда застреляха още на входа, е имал в себе си символи на "Ислямска държава".

След претърсване на дрехите му, са били открити мобилен телефон, в който е имало снимка на знамето на терористичната организация. Също така мъжът е носил в себе си лист хартия и заявление, написано на арабски, върху които са били отпечатани символи на терористичната групировка, съобщава прокурорът на Париж Франсоа Моленс, предаде "РИА Новости".

Той потвърди изнесената по-рано информация, че днес около 11:30 ч. местно време мъж с неустановена засега самоличност се е опитал да нахлуе в полицейския участък. Органите на реда са открили огън по него, вследствие на което той е починал. По време на опита за атака мъжът е държал в ръцете си сатър. Същевременно под якето му е стърчал вързоп, от който са стърчали кабели и е наподобявал бомба.

Водещи

Най-четени