От утре ресторантите в Северна Македония ще работят до 21 часа 20.01 | 11:11

Заведения за обществено хранене на летища, бензиностанции и хотели от 21 януари ще могат да работят на пълен работен ден

От iNews.bg

Ограничителната мярка за работното време на ресторантите в Северна Македония ще изтече утре. Заведенията за хранене ще могат да работят отново до 21 часа, но дали ще има удължаване на работното време до 23 часа, ще стане известно следващата седмица.

Това решение беше взето от правителството вчера и то отменя решението за ограничаване на работното време на ресторантите и други заведения за обществено хранене до 18:00, което влезе в сила на 18 декември 2020 г.

Решението връща работното време на тези обекти и те ще могат да работят до 21:00 часа, с изключение на ресторанти и други заведения за обществено хранене на летища, бензиностанции и хотели, които от 21 януари ще могат да работят на пълен работен ден в съответствие със закона, съобщи правителствената пресслужба.

По-рано премиерът Зоран Заев, както и министрите на здравеопазването и икономиката Венко Филипче и Крешник Бектеши информираха за правителственото решение чрез своите профили във Facebook.

Министърът заяви, че следващата седмица, след анализ на епидемиологичната ситуация в страната, е възможно допълнително да се обле

Водещи

Най-четени