Пак взрив в Диарбекир (ДОПЪЛНЕНА 3) 11.04 | 11:28

Експлозията е пред сграда на антитерористичните части на полицията

От iNews.bg

Отново взрив в Диарбекир. И пак пред полицейски участък. Взривът е станал пред сградата на специалните части за борба с тероризма в източния турски град.

Засега информацията е оскъдна. Според публикации в местните медии в резултат на взрива са пострадали четирима души. Вероятно става дума за униформени, но към момента няма нито потвърждение, нито отхвърляне на тази информация. По-късно бе съобщено, че ранените са 10 души.

Според данни на телевизия NTV експлозията е била в централния район Баглар. Взривът е гръмнал до сградата, в която са се ремонтирали бронираните полицейски автомобили. Самото здание е разрушено, предаде "РИА Новости". Единият от пострадалите е в тежко състояние.

1893233В района вече са започнали да пристигат медицински и полицейски екипи. Засега официалните власти не дават никаква информация.

Източник на "Интерфакс" в турското Министерство на отбраната обяснява, че вероятността да става дума за атентат е много малка. По-скоро експлозията се дължи на техническа неизправност на някой от ремонтираните коли или пък да е предизвикана от някой от механиците, който не е спазил изискванията за безопасност. Той уточнява и че взривът се е случил в момент, в който наистина в сервиза се е ремонтирал един от бронираните полицейски автомобили.

Местни медии по-късно съобщиха, че възможна причина за експлозията е и взрив на газова бутилка. Засега полицията не изключва нито една версия, включително и терористичен акт.

Вече стана ясно и че взривът е станал вътре в самата сграда.

Водещи

Най-четени