Полша планира разхлабване на ограниченията през май 04.03 | 15:50

Днес бе обявено, че за последните 24 часа в страната са били регистрирани 15 250 нови случая с коронвирус

От iNews.bg

През май в Полша може да бъдат разхлабени ограниченията заради коронавируса предвид очаквания в края на март и началото на април пик на третата вълна от разпространението му. Това обяви днес полският здравен министър Адам Неджелски, предаде Ройтерс.

"Може би след (Великденските празници) ще може да вземем по-категорични решения за отслабване на рестрикциите, ако видим, че сме отминали пика на пандемията", каза министърът пред информационния портал "Виртуална полска" (WP.pl.).

Той съобщи, че хората, преболедували COVID-19 и придобили имунитет, ще получат само по една доза ваксина. "Това ще ускори темпото на ваксинацията", подчерта Неджелски.

Полша, подобно на други страни в ЕС изпитва недостиг от ваксини поради забавяне на доставките от "Астра/Зенека" или "Пфайзър". Затова правителството във Варшава се стреми да увеличи интервала между поставянето на първата и втората доза на ваксинираните лица.

Днес бе обявено, че за последните 24 часа в страната са били регистрирани 15 250 нови случая с коронвирус. Вчера този показател е възлизал на 15 698, най-голям прираст за денонощие от ноември насам.

Водещи

Най-четени