Путин: Следващата седмица в Русия е неработна заради COVID-19, но заплати ще има 25.03 | 18:05

Малките и средните предприятия трябва да получат данъчна ваканция, каза още президентът на Русия

От iNews.bg

Ситуацията с коронавируса в света се развива драматично, излагайки на удар икономиката на целия свят, заяви днес в телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Виждаме колко драматично се развива ситуацията с епидемията от коронавируса в света, в много страни продължава да се увеличава броят на заразените, под удар се оказа цялата световна икономика", каза руският лидер. Руската икономика е под сериозен натиск заради коронавируса, допълни Путин, цитиран от Ройтерс.

Хората, които са изгубили работата си заради епидемията, трябва да получат подкрепа от правителството. Следващата седмица ще бъде неработна в Русия, но хората ще получават заплатите си, допълни руският президент. Сега е изключително важно да се предотврати заплахата от бързо разпространение на болестта, затова обявявам следващата седмица за неработна.

С други думи няма да се работи от събота 28 март до 5 април, уточни държавният глава. Малките и средните предприятия трябва да получат данъчна ваканция, каза още президентът на Русия. През следващите шест месеца те ще бъдат освободени от данъци с изключение на ДДС. А хората, които са теглили заеми, трябва да могат да се разплатят по-късно без неустойки, допълни руският държавен глава

Водещи

Най-четени