Силен взрив до полицейско управление в Истанбул 10.08 | 08:15

Най-малко 7 души са ранени

От iNews.bg

Седем души - петима полицаи и двама цивилни, бяха ранени в бомбено нападение срещу полицейски участък в Истанбул. Според ТАСС ранените са десет - трима полицаи и седем

Мишена на нападението с кола бомба стана полицейският участък в истанбулския район Султанбейли, съобщи телевизия Хабер Тюрк. Експлозията предизвика пожар. Разрушена е част от триетажната сграда на полицейския участък. Повредени са съседни сгради и двайсетина паркирани наоколо коли. Ранените са приети в болницата Султанбейли.

Все още никой не е поел отговорност за бомбеното нападение, извършено в период на растящо напрежение между турските сили за сигурност и бунтовниците от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Полицията издирва нападателите, които според телевизия Хабер Тюрк са от ПКК. През юли ПКК обяви, че засилва въоръжената борба след като турските сили за сигурност нарушиха прекратяването на огъня и започнаха да нанасят удари срещу лагери на ПКК в северен Ирак. От 20 юли в сблъсъци между армията и ПКК са убити над 20 турски военни, напомня ТАСС. 

Водещи

Най-четени