Чакат булдозери в „Джунглата“ (СНИМКИ) 25.10 | 12:13

Вече половината от мигрантите са изселени

От iNews.bg

Вече близо половината от мигрантите в незаконния лагер "Джунглата" край френския град Кале са изселени. Опразването на мястото тече вече втори ден и засега минава без излишно напрежение. Очаква се скоро там да бъдат докарани и булдозери.

Предстои френските власти да решат каква ще е съдбата на над 1300 деца. Хлапетата се оказаха абсолютно сами, без роднини.

Иначе от лагера вече са преместени стотици бежанци, които са настанени в други центрове из цяла Франция. Това стана със 17 автобуса, обясни министерството на вътрешните работи в Париж. Там много от мигрантите, повечето от които са от Судан, Афганистан и Еритрея, ще подадат молби за убежище.

Около 2000 човека обаче миналия ден отказаха да се преместят и смятат да се барикадират в "Джунглата". Крайната им цел са британските брегове и са решени да я постигнат, каквото и да им коства това.

1795166

"Не ме е страх да отида в затвора. Не ме е страх. Тръгнал съм за Великобритания. И не искам да оставам във Франция или друга страна от Европейския съюз”, разказва Амар Мохамед, бежанец от Судан.

1795167

Водещи