ДНСК: Няма разрешение за строеж и ремонти в района на УМБАЛ "Св. Ив. Рилски", където ток уби Людмил 10.06 | 19:41

В средата на февруари 16-годишният ученик Людмил Методиев бе убит от оголен кабел в шахта на тротоара на бул. "Иван Гешов"

От iNews

Столичната дирекция за строителен контрол не откри одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти за обекти в района на УМБАЛ ”Св. Иван Рилски”. Това съобщиха от пресцентъра на ДНСК.

Припомняме Ви, че средата на февруари 16-годишният ученик Людмил Методиев бе убит от токов удар от оголен кабел в шахта на тротоара на бул. "Иван Гешов". Дни след кончината на момчето институциите си прехвърляха отговорността чия е шахтата и кой е захранил с ток от нея павилионите наблизо.

Съобщението от пресцентъра е във връзка с писмо от арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община. В него е посочено, че в отдел "Архивно обслужване и дигитален архив" при НАГ - Столична община не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" на бул. "Акад. Иван Гешов" в участъка между бул. "България" и ул. "Св. Георги Софийски", в това число и на светофарна уредба.

Изключение прави издадено разрешение за строеж № Б-220/20.07.2006 г. за обект: "Преасфалтиране на бул. "Акад. Иван Гешов" до ул. "Св. Георги Софийски" и подмяна на уличен водопровод по източното платно от ул. "Григор Начевич" до съществуващ водопровод".

РДНСК-София изиска от кмета на София Йорданка Фандъкова и дирекция "Управление и анализ на трафика" в Столична община данни за извършени строителни и монтажни дейности в периода 2013 г. - 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба и др. на бул. "Акад. Иван Гешов" пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

След като РДНСК - София получи изисканата информация, ще предприеме съответни действия в рамките на вменените по ЗУТ компетентности и правомощия, се казва още в писмото.

 

Водещи