Анжелик Кербер спечели Откритото първенство на Австралия 30.01 | 16:53

Германката се наложи над №1 в схемата Серина Уилямс

От iNews.bg

Анжелик Кербер поднесе голямата изненада на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като във финала победи шесткратната шампионка от надпреварата Серина Уилямс с 6-4, 3-6, 6-4.

В изключително вълнуващ двубой на "Род Лейвър Арина”, поставената под номер 7 в схемата германка спечели първата си титла от Големия шлем. Уилямс пък загуби първия си финал в Мелбърн, а освен това не успя да запише рекордна 22 титла от Мейджър турнирите. Още от началото на срещата двете тенисистки започнаха много здрава битка помежду си. Първият сет бе решен след един пробив в полза на Кербер, която спечели с 6-4.

В началото на втория сет двете спечелиха своите подавания, но Уилямс успя да пробие за 3-1. Това се оказа достатъчно на американката да вземе сета с 6-3. Така финалът влезе в решителен трети сет, който премина през редица обрати. Кербер започна отлично повеждайки с 2-0 гейма. Световната номер 1 обаче отговори мигновено и спечели следващите два гейма, довеждайки резултата до 2-2.

Последва нов гейм за германката, която излезе напред в резултата при 3-2. В шестия гейм, продължил близо 12 минути, Кербер успя отново да пробие именитата си съперничка и да дръпне с 4-2. Последва категоричен сервис гейм за шестата в света, която се доближи само на един от първа титла от Големия шлем.

Серина обаче демонстрира страхотен характер, печелейки следващите два гейма, за да намали до 5-4. В крайна сметка обаче американката не успя да направи пълен обрат и сдаде трона на свой сервис, губейки с 6-4.

Най-четени