Аржентина стъпи накриво на старта на Копа Америка 02.07 | 12:31

Амбициозните домакини записаха равеснтво срещу отбора на Боливия на откриването на поредното издание на турнира

От Краси Киров

Аржентина се провали в опита си да започне ударно Копа Америка и стигна само до 1:1 с тима на Боливия в мача на откриването в Група А. Изненадващо "гаучосите" се оказаха губещи в резултата в 48-ата минута, когато Едвалдо Рохас Ермоса се разписа, а изравнителното попадение бе дело на Серхио Агуеро в 76-ата.

Кун влезе като резерва след почивката на двубоя и спаси от срамно поражение възпитаниците на Серхио Батиста. Така Аржентина отново не можа да постигне успех над северните си съседи, след като преди 2 години и три месеца бяха сразени с 1:6 в квалификация за Световното първенство.

Очаквано като титуляри в атаката на "гаучосите" започнаха Лео Меси, Карлос Тевес и любимецът на Батиста Есикел Лавеци, който обаче тотално разочарова с изявите си на терена. През първия половин час всичко градивно в офанзивен план, създадено от аржентинците, беше спирано с груби нарушения от страна на съперниците им.

Именно Лавеци и Тевес имаха няколко шанса през първото полувреме да стрелят от неудобни ъгли, но не сполучиха с опитите си. Очакванията халфовата линия на домакините, състояща се от Евер Банега, Хавиер Маскерано и Естебан Камбиасо, да предоставя удобни топки на Меси, не се оправдаха и на него му се налагаше да се връща към центъра на терена, за да играе с кълбото. По този начин се губеше връзката между полузащитниците и нападателите и Батиста се принуди да смени Камбиасо с Анхел Ди Мария.

Боливия обаче поведе в резултата три минути след почивката с ефектен гол на Рохас, който засече с пета центриране от корнер и промуши топката покрай Банега за 0:1. Възпитаниците на Густаво Кинтерос дори можеха да увеличат преднината си в 65-ата минута, когато Марсело Мартинс излезе сам срещу вратаря Серхио Ромеро, но стражът на АЗ направи впечатляващо спасяване.

Четвърт час преди края Николас Бурдисо спря с гърди центриране на Ди Мария и Агуеро с топовен изстрел от воле изравни резултата - 1:1. До края "гаучосите" направиха стихиен натиск към вратата на аутсайдера Боливия, който успя да запази равенството и спечели ценна точка на старта на турнира.

Следващият мач на Аржентина е срещу Колумбия в Санта Фе в четвъртък, а Боливия играе с Коста Рика. Утре пък първите си мачове в турнира ще запишат шампиона Бразилия, Венецуела, Парагвай и Еквадор.

Водещи

Най-четени