Аржентина с нова крачка към Мондиала в Бразилия 17.10 | 08:18

"Гаучосите" постигнаха успех с 2:1 при гостуването на Чили в Сантяго

От Константин Симидчийски

Голове на Лионел Меси и Гонсало Игуаин донесоха на Аржентина успех с 2:1 при визитата на Чили в световна квалификация, което и остави "албиноселесте" на първото място в зона Южна Америка.

Гостуващите "гаучоси" нанесоха големия си удар между 28' и 31', когато само за три минути паднаха два гола във вратата на домакините. Първо суперзвездата на гостите Лионел Меси отбеляза 14-ия си гол в 14 мача под ръководството на новия селекционер Алехандро Сабея, а малко след това Игуаин удвои.

В 28' Аржентина откри резултата на стадиона в Сантяго. Фернандо Гаго по страхотен начин намери Меси зад защитата на Чили, а нападателят на Барселона финтира противников бранител, преди технично да отбележи за 0:1.

Три минути по-късно Гонсало Игуаин блесна със забележително попадение. Ел Пипита получи една топка на десния фланг на атаката, навлезе в наказателното поле на чилийците и с чудесен изстрел с левия крак не остави шансове на вратаря - 0:2.

До края на мача "гаучосите" не изпуснаха комфортната си преднина, докато силите на Чили стигнаха единствено за едно попадение в последната минута на редовното време. Добра атака на домакините завърши със силен изстрел на Лейва, който намери мрежата за крайното 1:2.

Така Аржентина продължава да бъде едноличен лидер в зона Южна Америка, разполагайки с актив от 20 точки след 9 изиграни срещи. Чили остава на едва 6-а позиция с 12 пункта.

Междувременно шампионът от Копа Америка Уругвай продължава да се представя трагично в квалификациите за класиране на Мондиал 2016, след като снощи "урусите" претърпяха ново разгромно поражение, този път с 1:4 при гостуването на Боливия.

По този начин Уругвай записа четвърти пореден мач без победа в квалификациите от зона Южна Америка, броени дни след поражението с 0:3 от Аржентина. Преди това "урусите" извъртяха равенство 1:1 с Еквадор у дома, след като вече бяха претърпели разгром с 0:4 от Колумбия.

Така Уругвай остава на 5-а позиция с актив от 12 точки, докато Боливия съхрани шансовете си за класиране, събирайки 8 пункта от 9 изиграни мача.

Водещи