Балкански тийн шамар прати Серина в нокаут, Бианка Андреску е новата шампионака на US Open 08.09 | 01:34

Представляващата Канада 19-годишна сензация в тениса разби Серина Уилямс, която в четвърти пореден финал на турнири от Шлема бива пометена и мечтата и да изравни рекорда на Маргарет Корт от 24 мейджър купи остава неизпълнена

От iNews.bg

Сензацията е факт. Мощната 19-годишната Бианка Андрееску е новата шампионка на US Open. Представителката на Канада победи на финала местната любимка Серина Уилямс с 6:3, 7:5 за малко повече от час и половина игра и спечели най-значимата титла в кариерата си до момента.

Андрееску, която видно от името си има ръмънски произход и емигрира зад Океана с родителите си, когато е на 7 години, можеше да затвори срещата далеч по-рано, след като имаше преднина 6:3, 5:1 и свой сервис, но в този момент американката направи фантастичен обрат и успя да изравни за 5:5. Сервирайки за място в тайбрек обаче Уилямс се пречупи и беше победена от младата сензация в световния женски тенис.

В първия сет Бианка помете корта със Серина. Тя спечели всички важни разигравания и наложи темпо, на което американката нямаше адекватен отговор за ужас на зрителите. канадката запази ранния си пробив,  после в края проби пак и заслужено поведе в частите. Във втория сет бурята за Серина не отмина, а напротив. Въпреки лекото отпускане, в крайна сметка Бианка заслужено триумфира.

Благодарение на успеха Андрееску ще се изкачи до рекордното за нея 5-то място в ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник. Освен това канадката получи чек за 3.8 млн. долара, които също са рекорд в турнири от Шлема.

"Не мога да повярвам какво се случи. За мен беше истинска чест и сбъдната мечта да изляза на най-големия корт в света срещу легендата на нашия спорт Серина Уилямс. Положих много усилия, не беше никак лесно, особено във втория сет, когато тя направи феноменално завръщане. Успях да спечеля титлата, което е неописуемо", каза в интервюто на корта Андрееску.

За Серина Уилямс това беше четвърти загубен финал в турнир от Големия шлем след завръщането ѝ на корта след майчинство. Американката отново не успя в опита си да изравни постижението на Маргарет Корт от 24 мейджър титли.

Водещи

Най-четени