Божков пита феновете на кого да прехвърли „Левски“ 21.05 | 11:20

Опциите в анкетата са Наско Сираков, Тити Папазов, Тръст „Синя България“ и Национален клуб на привържениците

От iNews.bg

Собственикът на Левски Васил Божков публикува нова анкета във Фейсбук, в която пита на кого да бъдат прехвърлени акциите на клуба, предаде БГНЕС. Вчера Божков попита чрез анкета в социалната мрежа дали феновете на "сините” са съгласни новият собственик на клуба да се определи чрез електронно гласуване, като за 24 часа в допитването се включиха около 25 хиляди души, от които 80 процента заявиха, че са съгласни с този вариант.

Божков дава четири варианта за избор, които определя като "най-обсъжданите кандидатури” – Наско Сираков, Константин Папазов, Тръст Синя България и Национален клуб на привържениците. Тъй като обаче анкетата е отворена, всеки може да добави собствено предложение за гласуване, което доведе до това, че за броени минути предложенията станах близо сто.

"Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI Не се случи. Вие решете кой да получи собствеността. Тук ви предлагам четирите най-обсъждани кандидатури и възможност за свободен избор”, написа Божков във Фейсбук.

Още вчера привържениците на Левски изразиха мнение, че подобни анкети във Фейсбук няма как да са представителни за тяхното мнение, тъй като те са отворени за всички и там могат да гласуват и фенове на други клубове, което да опорочи резултатите.

БГНЕС припомня, че в момента акциите на Левски се намират в клубната каса на "Герена”, след като миналата седмица официалният собственик Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов, но той отказа да ги приеме. В последните дни Наско Сираков изрази желание да приеме собствеността на клуба, а преди това подобна готовност изрази и баскетболният треньор Константин Папазов, като феновете се обединиха около мнението, че именно Сираков трябва да получи мажоритарния дял акции на клуба като доказана легенда на "сините”.

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че е най-добре акциите да бъдат собственост на самия клуб, но това не е една от опциите, предложени от Божков. Тръст Синя България е вторият най-голям акционер в клуба с 10 процента от акциите, а Национален клуб на привържениците е най-голямата фенска организация на "сините”, оглавявана от Степан Хиндлиян.

Приближеният на Божков Георги Попов, който също с него се укрива от българските власти в Дубай, е собственик на близо 87 процента от акциите на Левски. 

Водещи

Най-четени