България шамароса Словения и мечтае за нещо голямо на Евроволей 2017 29.08 | 11:02

Следващият съперник на "лъвовете" на Пламен Константинов е Финландия

От iNews.bg

България изнесе волей лекция на вицешампиона на Стария континент Словения и след 3:0 гейма продължаваме да мечтаем за нещо велико на Евроволей 2017. Момчетата на Пламен Константинов бяха в ролята на аутсайдери в двубоя, ако се гледат коефициентите на букмейкърите. Да, ама не! Нашите показаха страхотен дух и накараха словенците да гледат тъпо и учудено в по-голямата част от мача, пише Sporta.bg.

Така след изиграването на срещите в груповата фаза в Краков България се класира втора след Русия, Словения е трета, а от надпреварата отпада Испания.

Залогът от вчерашната среща със Словения бе голям - загубилият почти на 99% ще се изправи в следващия си мач срещу домакина Полша. Победителят пък ще има за съперник Финландия - доста по-приемлив вариант.

Първия гейм вървеше равностойно, но класата на България си каза думата в края. Тогава с няколко хубави сервиса и мощни атаки отказахме опонента и взехме частта с 25:22.

Във втория гейм играта също вървеше точка за точка, но нашите се откъснаха за 18:16. Последва отпускане и словенците излязоха напред с 19:18. Всичко се реши в драматичен ендшпил. В него нервите на "лъвовете" се оказаха здрави и в крайна сметка след 28:26 дръпнахме с 2:0 гейма. За отбелязване е, че в тази част България направи цели 7 успешни блокади, което натежа.

В третия гейм буквално размазахме навирените носове на Словения. Всичко ни се получаваше и ги убихме с 25:17.

Предварително начертания план за минимум второ място в групата е изпълнен и сега идват мачовете на истината.

Волейнационалите на България ще се изправят срещу коравич тим на Финландия в плейофите от втората фаза на Европейското първенство в Полша. Това стана окончателно ясно, след като домакините от "Дружина полска" биха Естония с 3:0 (25:21 , 26:24, 25:22 ) в последния мач от група А на шампионата и заеха второто място в своя поток.

Следващата среща на българския тим по предварителна програма е насрочена за сряда (30 август) от 21:30 часа в зала "Таурон Арена" в Краков. Победителят от плейофа ще се класира за 1/4-финалите, където го очаква Сърбия, която спечели първото място в група А след три поредни успеха.

Словенците, които останаха 3-и в Група С, пък ще играят в плейофната фаза срещу световните шампион от Полша. Този мач е също в сряда (30 август) от 18:30 часа. Победителят от двубоя ще срещне на 1/4-финалите отбора на Русия, който стана първи в група С.

Водещи

Най-четени