Гришо отнесе египтянин на старта на Ролан Гарос 27.05 | 15:24

Мохамед Сафуат успя да се опъне на димитров само в третия сет

От iNews.bg

Григор Димитров мина като тайфун през аутсайдера Мохамед Сафуат на старта на втория за годината турнир от Големия Шлем - Ролан Гарос. Нашето момче трябваше да играе днес в първия кръг срещу неудобния сърбин Виктор Троицки. В крайна сметка обаче той се отказа поради травма и мястото му бе заето в последния момент от Мохамед Сафуат. Египтянинът не бе пречка за хасковлията и след 3-0 сета (6:1, 6:4 и 7:6) Гришо продължава напред и мечтата за сериозен пробив на клея в Париж е жива.

Успехът е 60-и за Григор на клей в неговия мач номер 100 на червената настилка, като в следващия си ще се изправи срещу победителя от двойката Джаред Доналдсън или Николас Яри (начало около 14:00 наше време).

Първият сет премина перфектно за българина и той буквално помете съперника си за 23 минути. Гришо поведе с 3:0 след пробив за 2:0, а след това удари Сафуат и за 5:1, след което затвори сета с гейм на нула.

Втората част не направи изключение и Димитров поведе с 4:0 с два пробива, след което отстъпи на нула в петия гейм. Играта бе спряна при 1:4 заради медицински таймаут за египтянина, което явно повлия  на концентрацията на Григор и той загуби следващите два гейма за 3:4. Българинът обаче се върна на пътя на успеха за 5:3, но египтянинът не се отказа и доведе резултата до 5:4. Димитров обаче сложи точка на спора в сета с гейм на нула, предаде Sporta.bg. Третият сет се оказа далеч по-оспорван от предишните два и двамата не допуснаха пробиви в осем гейма, като египтянинът спечели две от подаванията си на нула. Григор имаше възможност да пробие опонента си при 3:3, но Сафуат устоя на атаката. При 4:4 Димитров поведе с 40:0 при сервис на египтянина, допусна изравняване и след това загуби гейма. При 6:6 тайбрек трябваше да решава победителя в сета, а Гришо си свърши работата, побеждавайки със 7:6.

Водещи

Най-четени