Дани Асенов с нова победа в WSB сериите 15.04 | 16:07

Другите ни двама боксьори претърпяха поражение

От iNews.bg

Даниел Асенов-Тайсъна постигна победа за отбора на France Fighting Roosters в 11-ата седмица от настоящия, осми сезон на WSB сериите на АИБА. В кат. до 52 кг на мача, проведен в Нюпорт (Анг) 5-кратратният ни европейски шампион се наложи с пълно съдийско единодушие над британеца Уил Коули – 3:0 (48:46, 49:45, 48:46). Българинът донесе една от двете победи за вечерта за френския отбор, който обаче отстъпи пред British Lionhearts с 2-3.

Това бе втори успех за Асенов в WSB сериите. През март 2017 г. той дебютира във формата с победа над Абделали Дараа от Мароко. Месец по-късно отстъпи пред Джанмарио Серра от Италия и сега се наложи над британеца Коули.

Другите ни двама боксьори, които имаха мачове през тази седмица – Тинко Банабаков и Стефан Иванов, претърпяха поражения. Те се състезаваха за тима на Croatian Knights срещу Italia Thunder в Пула. Банабаков отстъпи в кат. до 52 кг пред италианеца Винченцо Пикарди, бронзов медалист от световното първенство през 2007 г. и трети от олимпиадата в Пекин през 2008 г. Тинко, който е бронзов медалист от европейското в Самоков през 2015 г., взе третия и петия рунд, но съдиите присъдиха победата на съперника му с 2:1 гласа.

При 60-килограмовите Иванов загуби и 5-те рунда, получи и официално предупреждение и отстъпи с 0:3 съдийски гласа на италианец Михаел Манеси.

Водещи

Най-четени