Добрата вест! Скримов се размина с тежка травма 14.08 | 13:09

Националът на България има шанс да попадне в групата за чукащото на вратата Европейско първенство по волейбол

От iNews.bg

Националът Тодор Скримов няма счупване в десния глезен. По време на злополучния мач срещу Бразилия от олимпийската квалификация по волейбол във Варна, посрещачът получи травма, след като стъпи накриво, приземявайки се върху крака на противник.

Скримов бе изнесен на ръце от съотборниците си и догледа отстрани двубоя, завършил с болезнената загуба с 2:3 и съответно изпуснат огромен шанс за спечелване на квота за Токио 2020.

Предстои да се направи още един преглед, за да се установи окончателно дали няма разкъсване на връзка в глезена, или националът е само с разтежение, пише специализираният сайт bgvolleyball.com. От това ще зависи и колко време ще продължи възстановяването на 29-годишния волейболист.

Така към момента той е под въпрос за европейското първенство, което стартира на 12 септември. 3 седмици преди това селекционерът Силвано Пранди ще стартира подготовка за форума с избраниците си.

Ако има усложнения при Скримов, той ще пропусне солидна част от тренировките преди шампионата на Стария континент. България стартира в него с мач срещу Гърция.

Водещи

Най-четени