Зашиха глоба на Григор Димитров заради своеволие на Уимбълдън 09.07 | 15:11

Солени санкции отнесоха тенисистите, които направиха изцепки на Ол Инглънд Клъб

От iNews.bg

Серина Уилямс ще трябва да плати глоба от 10 хиляди лири за нанесени щети на тренировъчно игрище в Уимбълдън. Американката е увредила "свещената" трева.

Тя е сред серията глобени тенисисти на турнира от "Големия шлем". Григор Димитров също беше санкциониран, защото не се яви на пресконференцията след допуснатия обрат срещу френския квалификант Корентен Муте.

Фабио Фонини беше наказан с 3 хиляди паунда, защото каза на родния си език, че иска бомба да избухне на Уимбълдън. Италианецът изля яда си от работата на организаторите и състоянието на корта.

Ник Кириос по правило оставя част от получения награден фонд на организаторите на турнирите, в които играе. Той ще получи с 8 хиляди паунда по-малко за традиционните си изцепки, които бяха констатирани в двата му мача на сингъл.

Но най-фрапираща е глобата, отнесена от натурализирания австралиец Бърнард Томич, който игра изключително несериозно срещу французина Жо-Вилфред. Томич игра формално само 58 минути и беше лишен от цялата си премия от 45 хиляди лири.

Водещи

Най-четени