Иван Абаджиев: Готов съм да се върна в националния отбор 08.03 | 07:48

България може да се върне на върха в световните щанги само в рамките на една година, убеден е легендарният треньор

От Мариян Найденов

Иван Абаджиев се завърна в България след дългогодишен престой в САЩ и вчера даде специална пресконференция за медиите, на която разказа за опита си зад граница и новостите в методиката на тренировъчния процес.

Според Абаджиев, България може да се върне на върха в световните щанги само в рамките на една година. За да се случи това обаче, трябва да се работи по неговата методика.

"Изля се много помия върху мен и методиката ми, заради която ме поканиха в Америка", разкри легендарният треньор. "Боли ме, че никой не ми обръща внимание тук", сподели още Абаджиев.

Въпреки всичко, специалистът, донесъл безброй медали на родния спорт заяви, че може отново да работи с Българската федерация по вдигане на тежести. Иван Абаджиев разкри, че вече е водил разговори с президента на централата Неделчо Колев.

"Винаги съм готов да работя, но вече не в качеството си на треньор. Но да предавам опит, някакви съвети, съм готов", сподели Старшията.

Доскоро Абаджиев бе в доста студени отношения с Българската федерация по вдигане на тежести, но в момента положението е различно. Треньорът е провел среща с президента на централата Неделчо Колев.

"Разговорът протече нормално и няма проблем, ако те пожелаят от мен нещо, с което мога да помогна, съм готов да помогна.

Легендата в щангите обаче е на мнение, че в работата на шефовете и треньорите трябва да бъдат направени някои промени.

"Трябва методика, разбира се и организация. Методика без организация не може да се осъществява".

Иван Абаджиев разкри още, че скоро ще издаде книга в която ще разкрие богатия си опит в спорта.

Водещи

Най-четени