Останахме шести на Евроволей 01.09 | 18:01

Заради повечето спечелени геймове Италия се класира на петото място

От iNews.bg

Националният волейболен отбор на България официално заема шестото място в крайното класиране на европейското първенство в Полша. Снощи "лъвовете" отстъпиха в четвъртфинала на Сърбия с 0:3 гейма и така отпаднаха безславно от надпреварата на Стария континент. С една позиция пред нас в крайното подреждане остана Италия, която също загуби с 0:3 четвъртфинала си от новоизлюпената сила Белгия. Италианците обаче спечелиха повече геймове от нас в надпреварата и са на по-предно място.

Седми са чехите, на осмо място е Словения, а топ 10 изненадващо е запълнен от Франция и Полша. Шампионът в Световната лига Франция падна от чехите с 1:3, а "Дружината" разочарова домакините с поражение от европейския вицешампион Словения.

Финалната четворка пък е съставена от Белгия, Германия, Русия и Сърбия, които утре (2 септември) ще разиграят медалите в "Таурон Арена" в Краков. Първият мач ще противопостави Сърбия и Германия. Той започва в 18:30 часа. Втората среща - между Русия и Белгия, е от 21:30 часа, предаде Sporta.bg.

Водещи

Най-четени