Осъдиха Бензема след сексшантаж с клипче на съотборник 24.11 | 14:45

Карим Бензема е един от петимата души, изправени пред съда миналия месец за опита за изнудване на Валбуена, което е инспирирано от мафиотска организация

От iNews.bg

Голаджията на Реал Мадрид и Франция Карим Бензема беше признат за виновен в съучастие в опит за изнудване със секс видео на бившия си съотборник в националния тим на петлите - Матийо Валбуена през 2015 г. 

Съдията осъди Бензема на една година условно затвор. Освен това нападателят трябва да плати 75 хиляди евро обезщетение на Валбуена.

Бензема е един от петимата души, изправени пред съда миналия месец за опита за изнудване на Валбуена, което е инспирирано от мафиотска организация.

Футболистът на "кралете" така и не се появи по време на делото миналия месец, а беше представляван от адвокат. По принцип прокуратурата настояваше за 10-месечна условна присъда. По закон пък максимално тя можеше да бъде 5 години ефективно и 90 000 евро глоба.

Скандалът около нападателя на Реал Мадрид се разрази преди шест години, когато той и още четирима човека участвали в схема за изнудване на Матийо Валбуена.

Скандалът смая футболната общност във Франция и двамата играчи загубиха местата си в националния отбор на страната.

Водещи

Най-четени