Павел Колев прие акциите на "Левски" 13.05 | 13:30

Стана ясно, че Колев няма как да оперира с документите, като те само ще бъдат съхранявани на "Герена"

От iNews.bg

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев е приел акциите на клуба от Сашо Диков, който се оказа приносител на ценните книжа тази сутрин. Стана ясно, че Колев няма как да оперира с документите, като те само ще бъдат съхранявани на "Герена".

Журналистът Сашо Диков, който изпълнява важната роля на куриер на акциите на "Левски", заяви по-рано, че Васил Божков е променил своето решение и ценните книжа ще бъдат връчени на Павел Колев.

"При мен няма нищо скрито-покрито. Тук съм, защото в 12 часа трябва да изпълня волята на мажоритарния собственик на "синия" клуб. Той си промени волята. В 9:41 часа той е написал следното: "Сашо, защо ББ не иска да ги оставим на "Левски" и той да се оправя после" Нали е най-големият фен?", каза Диков.

"По силата на този SMS ще връча акциите на Павел Колев. Обадих му се по телефона, той каза, че ще ги приеме. В юридически подробности не съм запознат, но това, че те ще ги приемат, по никакъв начин не променя волята на мажоритарния собственик, че новият избор е Бойко Методиев Борисов", заяви още Диков.

Ценните книжа обаче ще останат джиросани на името на министър-председателя Бойко Борисов. По-рано през деня, чрез съобщение от фирмата на Божков - "НОВЕ Холдинг", стана ясно, че акциите трябва да преминат в ръцете на премиера.

През февруари срещу финансовия благодетел на "сините" Васил Божков бяха повдигнати 11 обвинения от българската прокуратура. Сметките му бяха запорирани, а "Левски" изпадна във финансова криза. 

Футболният клуб не може да обслужва задълженията си, а преди седмица Колев обяви, че в касата на "сините" са останали едва 10 000 лв., играчите не са получавали повече от две заплати, а след края на извънредното положение, което е днес, ръководството и треньорският щаб ще подадат оставки.

Водещи

Най-четени