Повече зрители на „Васил Левски“ за мачовете от „Лига Европа“ 14.10 | 08:25

Здравният министър разреши 30% от капацитета на националния стадион да се запълни

От iNews.bg

На мачовете от футболния турнир "Лига Европа”, които ще се играят на националния стадион "Васил Левски”, ще се допуска публика до 30% заетост на местата. Настаняването на зрителите ще се извършва през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Това става възможно със Заповед на здравния министър, която разрешава единствено на Националния стадион да се използват 30% от местата, съобщиха от спортното министерство. 

На него домакинските си мачове ще играе отборът на ЦСКА-София. Първият от тях ще бъде срещу румънския ЧФР Клуж на 22.10.2020 година. След това армейците ще приемат швейцарския "Йънг Бойс” (26.11) и италианския "Рома” (10.12). 
Заетост от 30% на капацитета на съоръженията е максималният разрешен от страна на европейската футболна централа УЕФА. 
За мачовете от същия турнир на "Лудогорец”, които ще се играят на стадион "Хювефарма Арена” в Разград, остават в сила разпоредбите за срещите от българското футболно първенство. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които са настанени при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Шампионите имат три домакинства срещу "Антверп” (22.10), "Тотнъм” (05.11) и ЛАСК (10.12). 
За спазването на противоепидемичните мерки ще следят както българските здравни власти, така и наблюдателите на УЕФА. Нарушителите ще бъдат глобявани и отстранявани от стадиона. Клубовете-домакини ще осигурят контрол на входовете на съоръженията с измерване на телесната температура на всеки посетител.

 

Водещи

Най-четени