Роналдо и Португалия започват Мондиал 2022 24.11 | 09:15

Кариоките ще се изправят срещу Сърбия, мореплавателите ще мерят сили с Гана

От iNews.bg

Днес ще се изиграят последните четири мача от първия кръг на Световното първенство по футбол в Катар. В група G Швейцария излиза срещу Камерун от 12:00 часа българско време. В 15:00 часа започва двубоят от потока Н: Уругвай - Южна Корея, а от 18:00 часа е срещата Португалия - Гана. Програмата за деня завършва с втория мач от група G: Бразилия - Сърбия, който стартира в 21:00 часа.

Тимовете на Швейцария и Камерун излизат за пръв път един срещу друг не само в официален двубой, а и като цяло. Фаворит е представителят на Европа, но техният опонент е сред най-силните африкански отбори.

Двукратният световен шампион Уругвай не направи блестяща квалификационна кампания. Това обаче не бе фатално. Южна Корея пък загуби само в последния кръг от ОАЕ и отстъпи първата позиция на Иран. Уругвай и Южна Корея имат не малко срещи помежду си, като само през този век са изиграли пет контроли. В първите четири от тях победители са урусите, но в последната среща успехът е за корейците. 

Португалците, начело със суперзвездата Кристиано Роналдо, са на Мондиал за шести пореден път, но не успяват да подобрят най-високото си постижение от бронзов медал, завоюван през 1966 година. Гана се завръща на световната сцена, след като пропусна шампионата в Русия преди четири години. "Черните звезди" обаче имат своето място в историята като най-високопоставеният африкански отбор на световни финали – четвъртфинал през 2010 година.

Един от големите фаворити - Бразилия, го очаква тежък балкански тест на старта. "Селесао" ще се изправи срещу Сърбия в късния мач от програмата. Кариоките са най-титулуваната нация със своите пет трофея. От последния обаче изминаха 20 години. 

Формата на двата отбора е доста добра. Бразилия губи изключително рядко, като последното поражение бе преди 16 месеца на финала за Копа Америка от големия враг Аржентина.

Най-четени