Серина победи сестра си и е шампион в Австралия 28.01 | 12:47

С титлата в Мелбърн по-малката сестра Уилямс надмина легендата Щефи Граф

От iNews.bg

Серина Уилямс победи сестра си Винъс Уилямс с 2:0 сета /6:4, 6:4/ във финала на Откритото първенство на Австралия по тенис при жените. Това е 23-а титла от Големия шлем за Серина, която надминава Щефи Граф по отличия в Оупън ерата и се приближи до рекордьорката Маргарет Корт. Трофеят е седми за Серина в Мелбърн. По-голямата сестра Винъс остава със 7 титли от Големия шлем в колекцията си. 

Двете играха една срещу друга за титлата в Австралия за втори път след 2003-а година и отново Серина триумфира, а това бе девети финал в турнирите от Шлема. 36-годишната Винъс и година по-малката Серина за първи път се изправиха една срещу друга на финал на турнира от Големия шлем през 2001-а.

С този успех Серина, която е бивше гадже на нашия Григор Димитров, си върна и първото място в световната ранглиста, измествайки от върха миналогодишната шампионка Анжелик Кербер. Аферата между Серина и Гришо е отпреди няколко години, когато хасковлията се готвеше в САЩ под опеката на треньора Патрик Муратоглу. Именно в академията на този специалист се готви и Серина и така се е стигнало до заварката между двамата.

Началото на мача бе с четири поредни пробива, но при 3:3, Серина направи нов пробив, който затвърди и дръпна с 5:3, след което взе частта с 6:4. Отново след равенство 3:3 във втори сет, по-малката сестра Уилямс успя да пробие сервиса на Винъс и отново доведе резултата до 5:3.  Серина нямаше проблем да затвори мача на собствен сервис за 6:4 гейма и 2:0 сега след час и 21 минути игра.

Източник: Sporta.bg

Водещи

Най-четени