Спортисти от цял свят скърбят за жертвите в Барселона 18.08 | 10:21

Мачове от испанското първенство ще започнат с минута мълчание и футболистите ще са с черни ленти

От iNews.bg

Спортни клубове и състезатели по целия свят изразиха съпричастността си към семействата на жертвите на кървавия атентат в Барселона. Снощи бял миниван се вряза в огромна тълпа на известния булевард "Ла Рамбла". Шофьорът е убил най-малко 13 души, а над 80 са ранени. Той е избягал и все още се издирва. "Ислямска държава" пое отговорност за зловещото нападение.

"Шокирани сме от атаката в нашия град. Мислите ни са с жертвите, техните семейства и всички граждани на Барселона", написаха едноименният футболен клуб на официалния си профил в "Туитър".

Другият каталунски тим "Еспаньол" също изрази съпричастността си, както и почти всички клубове в Испания. Лионел Меси и Кристиано Роналдо се обявиха против терора и заявиха, че светът е по-сплотен от всякога и тероризмът няма да победи.

"Искам да кажа, че съм напълно отвратен от всички подобни актове на насилие. Ние няма да се предадем. Онези от нас, които искат да живеят в мирен свят без омраза, в който уважението и толерантността формират основата на нашето съжителство, са много повече", написа Меси.

Рафаел Надал също подкрепи семействата на загиналите, като написа, че цялата му любов и вяра е с тях в трудния момент. Матадора смени снимката на корицата си с корта в Барселона, кръстен на негово име, на който има черна лента, предаде Sporta.bg.

Двубоите от първи кръг от испанските първенства ще започват с минута мълчание, а играчите ще носят черни ленти. Испания обяви тридневен траур в памет на жертвите.

Водещи

Най-четени