Тити обърна палачинката: Наистина заплатите в Левски бяха изплатени с пари на Стойне Манолов 28.08 | 15:34

Константин Папазов е готов да даде акциите си на депутата от ДПС делян Пеевски, ако той прояви интерес

От iNews.bg

Заплатите в Левски са изплатени чрез заем от собственика на Царско село Стойне Манолов, призна един от собствениците на "сините" Константин Папазов пред БиТиВи. Той бе категоричен, че парите са били предназначени за закупуването на земя, но след като сделката е била замразена, е решил да даде част от тях за заплати на играчите, докато дойдат средствата от продажбата на Иван Горанов в Шарлероа.
"Имам много близък приятел, по-възрастен от мен и по-мъдър. Това е Стойне Манолов. С него имаме сериозни бизнес отношения през последните няколко години. 
 
Преди 45 дни при мен дойде един приятел с предложение да купим земя. Отидох при Манолов да го моля за заем и той ми даде половин милион лева. На шега даже ме попита дали не искам пари за Левски. Преведе ги като междуфирмен заем. Не се случиха нещата по сделката и за момента са замразени нещата. 
 
На 30 юли сме се договорили с Шарлероа за продажбата на Иван Горанов. На 3 юли Наско Сираков влезе в съблекалнята и каза на момчетата, че преди 31 юли за пари не можем да говорим. Това беше причината на 31 юли половин час преди края на работния ден да решим да дадем пари на играчите. 
 
Заплатите са 233 хиляди лева за 2 месеца - за март и април. Те не бяха получавали пари от февруари. Аз смятах, че за 10 дни няма да стане нищо. Наско Сираков бе запознат с моите действия и дори каза, че Стойне Манолов ще се сърди много, ако изтече информация. Самият Манолов знае, че сделката е замразена. Грешката ми е, че не му казах за какво ще използвам парите. Излъгах го.
 
Казах истината само на един човек и той ме предаде - Степан Хиндлиян. Смятам, че на 31 юли съм направил най-правилното нещо за Левски в този момент. Хората знаеха, че парите са от моята фирма. На 13 август дойдоха парите от Белгия. Лихвата от заема бе веднага върната в клуба с акт за дарение", обясни Тити Папазов.
 
Той категорично отрече загубата на Левски от Царско село с 0:1 да е в знак на благодарност.
 
"Това, че сме паднали от Царско село заради заема от Стойне Манолов е световна глупост, пошлост. Това е елементарна работа. Стойне Манолов ми е дал заем за мой личен бизнес. В последните 4 години моята фирма е подизпълнител на неговите строителни обекти. Как ще пуснем на Царско село заради този заем? Левски падна заради спортно-технически проблеми. Аз най-много искам да бия Стойне Манолов. Може ли да си представите Наско Сираков да продаде мач? Категорично нямаше договорка между Левски и Царско село. Бих седнал на детекетор на лъжата, ако трябва. Това е злоба, липса на морал, пошлост. Надявам се Стойне Манолов да ми прости.
 
Явно има неща, които не се долюбват от част от феновете в тези три месеца, в които има ново ръководство. Единственото нещо, което 100 процента ще се случи, е да получа акциите на Левски, защото думата на Наско Сираков е повече от договор и подпис. Те ще са около 31 процента", каза Тити.
 
Относно дарението от Делян Пеевски, той уточни, че тогава бизнесменът се е свързал с Павел Колев чрез свой адвокат. Папазов е готов да даде акциите си на депутата от ДПС, ако той прояви интерес.
 
"Прекалено се демонизират някои хора в държавата. Не съм човек на Пеевски, но бих станал, ако това ще помогне на Левски. Нека касата на клуба бъде пълна, пък който иска - да ме плюе", добави Константин Папазов.

Водещи

Най-четени