Унгария застава на пътя ни към Евро 2020 22.11 | 14:12

Ако националите ни успеят да ги победят, след това ги чака победителят от Исландия-Румъния

От iNews.bg

България ще е домакин на Унгария в полуфинален плейоф за класиране на Евро 2020, отреди тегленият днес жребий в Нион, съобщиха от БФС. Двубоят ще се играе на 26 март 2020 г., а победителят ще се изправи срещу Исландия или Румъния в пряк двубой за определяне на финалиста на европейските финали от плейофите на Лига А на Лигата на нациите. По програма финалът ще се състои на 31 март, а победителят от нашата полуфинална двойка ще има домакинското предимство.

"Лъвовете" попаднаха в този поток, след като жребият отреди Израел да попълни плейофите в Лига C. Така България, Румъния и Унгария се присъединиха към Исландия в плейофите на Лига А.

В минутите след жребия националният селекционер Георги Дерменджиев обяви, че тимът му ще подходи изключително сериозно към двубоя с Унгария. "Предстои ни много работа. Двубоят ще е повече от сериозен. На този етап не може да се говори за добър или за лош жребий. Всичко зависи от нас. Призивът ми е да не изпадаме в еуфория, а да останем здраво стъпили на земята. Ще се опитаме максимално да се възползваме от открилия ни се шанс за класиране. Унгарският футбол е във възход, но тепърва ще проучим съперника", коментира той.

При краен успех в плейофите и класиране за финалите, България ще попадне в група F на Евро 2020, мачовете от която ще се състоят в Мюнхен и Будапеща. Водач на групата със сигурност ще е тимът на Германия.

Водещи

Най-четени