Федерер прегази и Раонич! Устреми се към нова титла на Уимбълдън 13.07 | 12:20

Маестрото ще срещне на полуфинал Томаш Бердих

От iNews.bg

Феноменалният Роджър Федерер е на 1/2-финал на "Уимбълдън". Маестрото разгроми и Милош Раонич с 6:4, 6:2, 7:6(4) за точно два часа игра. Швейцарецът не само е в топ 4, но стигна до тук по удивителен начин - без да загуби нито един сет. Федерер записа и мач №100 на "Ол Инглънд Клъб", предаде Sporta.bg.

За място на финала Федерер ще спори с Томаш Бердих, който се класира напред, след като по-рано световният номер две Новак Джокович прекрати двубоя заради контузия в рамото.

В първия сет Федерер притисна Раонич още от самото начало, но пропусна точка за пробив. Това обаче стана гейм по-късно при сервис на канадеца. Пробивът бе достатъчен на Маестрото за спечелване на сета.

Във втората част швейцарецът продължи да натиска и бързо поведе с 5:1. 

Раонич се събуди чак в третия гейм. Там той рано стигна до брейк пойнт, но не успя да пробие Федерер. При 4:3 в негова полза той отново натисна много Маестрото, но изпорти цели 4 шанса за пробив. Така се стигна до тайбрек, който Федерер спечели.

За първи път от години швейцарецът има огромни шансове да грабне отново титлата на Уимбълдън, след като от надпреварата на свещената трева в Лондон отпаднаха най-големите му конкуренти.

Най-четени