Федерер триумфира на финала в Мелбърн 28.01 | 13:56

Швейцарецът вдигна 20-ата си титла от Големия шлем

От iNews.bg

Роджър Федерер пренаписа за пореден път историята на тениса, след като вдигна 20-ата си титла от Големия шлем! Швейцарският маестро пребори на финала на Откритото първенство на Австралия Марин Чилич с 6-2, 6-7(5), 6-3, 3-6, 6-1. Битката на централния корт "Род Лейвър Арена" продължи над 3 часа, през които 36-годишният швейцарец изнесе рецитал на своя опонент и триумфира за шести път в Мелбърн. Той защити трофея си от миналата година в мач, който бе 30-и финал за него в турнирите от Шлема.

SPORTA.BG проследи вълнуващия финал НА ЖИВО с картина и видео. Вижте всичко, което се случи на "Род Левър Арена", ТУК!

Федерер изигра феноменален мач, като даде шанс на Чилич единствено във втория сет. Там той успя да отрази два сетбола, но хърватинът изравни след тайбрек. След това обаче Маестрото отново презареди батериите и размаза съперника.

Това бе трети финал от Шлема за 29-годишния хърватин, като той остава с една "мейджър" титла. Той загуби и финала на "Уимбълдън" през 2017 именно от Федерер, като тогава дори не взе сет на Маестрото.

С 20-ата си "мейджър" титла Роджър затвърждава лидерската си позиция по този показател. Той стана третият тенисист, който има спечелени 4 титли от Шлема след навършване на 30 години. Другите двама в този елитен клуб са австралийците Род Лейвър и Кен Розуол.

Водещи

Най-четени