ЦСКА 1948 ще дава огромни заплати и дава началото на големи промени в клуба 25.11 | 09:15

Новата позиция на главен селекционер на ЦСКА се поема от Методи Томанов – още една позната фигура за армейската гилдия

От iNews.bg

Босът на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов има големи планове за следващия сезон и дори се чуват надежди за титла. Младият клуб, който обаче има претенците да е наследник на фалиралия ЦСКА, ще направи сериозни промени. В управленската структура влизат нови известни лица, очаква се дори политиката за използване само на български играчи да бъде преосмислена.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ОТ ЦСКА 1948:

На вниманието на всички фенове и футболната общественост.

ЦСКА официално обявява промени в структурата си и представя нови трима души, които стават част от клуба.

Структурните изменения засягат спортно-техническото ръководство, което продължава да бъде оглавявано от спортния директор Радослав Здравков.

Новата позиция на главен селекционер на ЦСКА се поема от Методи Томанов – още една позната фигура за армейската гилдия. Като футболист Томанов има над 60 мача за "червените" и е трикратен шампион на България, двукратен носител на Купата на България и трикратен носител на Купата на Съветската армия.

След оттеглянето си от професионалния футбол полузащитникът трупа безценен опит като помощник-треньор в ЦСКА, в младежкия национален отбор на България и в представителния тим на "лъвовете". Впоследствие заема постовете селекционер и спортен директор в Лудогорец между 2011 и 2018 г.

Работата на Томанов ще бъде пряко свързана със селекцията на ЦСКА и с подобряването на спортно-техническото ниво на състава. В екип с Методи Томанов ще работят и двама нови скаути на клуба – Галин Иванов и Евертон Джилио – Том. С тяхното присъствие в армейския лагер отборът ще се цели към силни входящи трансфери, които да вдигнат още повече конкуренцията в редиците на "червените".

Галин Иванов е още една армейска легенда, която тръгва с ЦСКА по "Честния път към върха" и избира да помогне за развитието на "червената" кауза. Иванов има над 160 мача за "армейците". Бранителят е двукратен шампион на България и двукратен носител на Купата на България, като носи и капитанската лента на отбора. Треньор в ДЮШ на ЦСКА между 2007 и 2015 г., където постига успехи с различни формации. Впоследствие е наставник на ЦСКА, на Лудогорец II, както и помощник-треньор в дублиращия състав на "орлите" и в Локомотив (София).

Бразилецът Евертон Джилио – Том от своя страна също е доказано име в родния футбол – с общо над 300 мача в Първа лига, Втора лига, Купата на България и европейските клубни турнири от идването си в страната през 2008 г. За последно полузащитникът носи екипа на Спартак (Плевен), с който сложи и край на състезателната си кариера. В България е играл още за Локомотив (София), Берое, Миньор (Перник) и Локомотив (Пловдив).

Присъединилият се към клуба в началото на ноември любимец на армейската публика - Спас Джевизов, вече ще заема поста главен селекционер в детско-юношеската школа на ЦСКА, докато Атанас Борносузов ще бъде главен скаут в академията.

ЦСКА приветства с добре дошли новите членове на спортно-техническия екип на клуба и им пожелава здраве и много успехи с "червените"! 

Водещи

Най-четени